PARODONTOLOGIA si IMPLANTOLOGIA sunt specializarile noastre si principalele noastre sfere de interes in medicina dentara. Pentru acestea am dirijat principalele noastre investitii si tot lor le-am alocat o pregatire postuniversitara solida. Reabilitarile orale complexe sustinute integral de implanturi dentare, chirurgia osoasa regenerativa, chirurgia gingivala aditionala, chirurgia plastica parodontala, regenerarea tisulara ghidata sunt tratamente curente in clinica noastra.

Tratamentele complexe chirurgicale implantare, tratamentele chirurgicale parodontale, tratamentele de regenerare osoasa pot fi aparent la indemana oricarui practician curajos. Ele sunt insa cu adevarat in beneficial pacientului doar daca sunt corect executate, si sunt bazate pe o pregatire postuniversitara solida, pe un studiu aprofundat si pe o experienta clinica vasta.

I. Sistem integrat de laseri:

Format din trei laseri care acopera toata plaja de tratamente:

  1. Water Laser: lungime de unda 2780 nm, se foloseste pentru interventii chirurgicale asupra osului si gingiilor, pentru tratarea leziunilor dentare: obturatii (carii), pentru tratamente endodontice si tratamente parodontale
  2. Laser dioda: lungime de unda 940 n, se foloseste pentru tratamente parodontale, tratamente pe tesututi moi, albire dentara, biostimulare si tratamente terapeutice
  3. Pen laser: se foloseste pentru tratamente pe tesututi moi si tratamente parodontale

II. Microscop Leica: pentru magnificatie si iluminare, vizualizare de mare finete a leziunilor dentare si a cananlelor radiculare. Permite vzualizarea tratamentelor endodontice cu precizie de neegalat.

III. Texscan T3: senzor de determinare a contactelor dento-dentare de mare finete. Se pot identifica contactele dentare nepotrivite.

IV. Implant center 2: Se foloseste pentru: grefe de os, transpozitie neurala. Reprezinta o piesa chirurgicala si face parte din chirurgia avanasata.

V. Nozolin: aparat de dezinfectie cu ajutorul caruia se dezinfecteaza aerul din incaperi mai ales in perioada rece.

VI. Beefill: se foloseste pentru obturatii tridimensionale gutaperca calda.

VII. Camera intraorala: se foloseste pentru a creste acuratetea diagnosticului, pentru a oferi pacientului o imagine vizuala a problemelor dentare.

Microscop operator endodontic

Microscopul s-a dovedit a fi util in vizualizarea mult mai buna a complexitatii dentare, in gasirea canalelor suplimentare, in tratarea dintilor cu acces dificil, la indepartarea instrumentelor fracturate pe canal, lucruri care sunt foarte dificile de detectat prin metode clasice. Microscopul operator endodontic folosit este Leica. Cu ajutorul microscopului se fac poze care usureaza intelegerea de catre pacient a situatiei clinice. Pe langa toate acestea, pacientul poate vizualiza pe ecran interventia propriu-zisa.

Instrumente rotative din aliaj de nichel-titan

Instrumentele rotative sunt din nichel- titan, in general intrumentele rotative, cele traditionale , sunt din otel inoxidabil. Astfel, se pot aborda canale extrem de curbe si bineinteles o mai buna curatare si preparare.

Sisteme de extracţie a dispozitivelor radiculare şi a instrumentelor fracturate în canale

Permit îndepărtarea în condiţii de siguranţă în caz de retratament a dispozitivelor radiculare metalice şi a instrumentelor fracturate în canalele radiculare.

MTA (Mineral Trioxid Aggregate)

Se foloseste prin vizualizare directa sub microscopul operator endodontic. Este un material special, biocompatibil, destinat reparării perforaţiilor radiculare şi închiderii canalului dinţilor tineri cu rădăcină incomplet formată.

Aparatura sonica si ultrasonica

Aparatura sonica si ultrasonica este utilizata pentru identificarea canalelor suplimentare, a instrumentelor fracturate si a dispozitivelor radiculare metalice din canale.