Implant dentar

Implantul dentar este o radacina artificiala. El preia rolul radacinii naturale cand aceasta lipseste. Acest lucru permite aplicarea unei coroane dentare sau a unei lucrari protetice fara implicarea dintilor invecinati bresei edentate.

Implantul are forma unui surub si are o suprafata rugoasa preparata prin gravare acida, sablare sau cu jet de plasma pentru a permite celulelor osoase sa adere la suprafata lui. Prin aderarea celulelor osase la suprafata implantului se obtine osteointegrarea – fixarea implantului in os. Acest proces se produce intr-un interval de cateva luni. Din acest motiv aplicarea lucrarii protetice la nivelul implanturilor dentare ( incarcarea acestora) se realizeaza cu un decalaj temporal de 6 luni la maxilar si 3 luni la mandibula.

Aplicarea implantului dentar se face printr-o interventie chirurgicala minora, nedureroasa. Pentru un implant dentar care nu necesita proceduri de regenerare osoasa aditionale interventia nu dureaza mai mult de 30 minute.

Implant dentar la Krondent inseamna: Implant dentar Straumann – sistemul de implanturi numarul 1 in lume!!

Compania Straumann a dezvoltat o textura de suprafeta inovativa SLA activ care poate injumatatii perioada de osteointegrate a implantelor dentare. Design-ul implantelor Straumann si al componentelor sale protetice a permis progrese majore in implantologie. De asemenea, ROXOLID (combinatia titan-zirconiu) dezvoltat si patentat de aceeasi companie elevetiana a permis obtinerea unor rezistente nemaintalnite pentru implantele de diametre mici.

SLA activ este singura textura de suprafete cu efect osteoinductiv din lume.

Suntem mandri a fi printre putinele clinici dentare din Romania utilizatori ai sistemului Straumann.

Pacientii care doresc alternative mai economice- sistemelor de implanturi germane ORALTRONICS, OT si K3Pro sunt sisteme pe care le utilizam cu succes de peste 10 ani. Sistemele de implanturi echivalente sunt: Megagen, Zimmer si altele le putem folosi pacientilor nostri la solicitarile acestora.

  1. Implanturi dentare de provenienta cunoscuta, de o calitate neindoielnica produse in Germania,Oraltronics, materiale de aditie si regenerare osoasa certificate Artoss, Puros, cu rezultate clinice dovedite, membrane resorbabile si neresorbabile – Osteogenics Biomedical (SUA)
  2. Certificate de calitate pentru materialele utilizate
  3. Informatii complete despre optiunile dumneavoastra clinice, consiliere in alegerea variantelor de tratament, despre procedurile chirurgicale implicate, cu avantaje, dezavantaje, posibilele riscuri si complicatii
  4. Evaluare corecta si obiectiva a starii generale de sanatate inainte de interventie
  5. Informare transparenta, documente radiografice, foto si video
  6. Monitorizare postoperatorie riguroasa
  7. Monitorizare post tratament de la clinica in sistemul call-reminder
  8. Experienta clinica vasta in implantologie si chirurgie orala aditionala regenerativa, peste 2000 implanturi aplicate