Tratamente dentare

Albirea dentara

Pentru ca functionalitatea merge mana in mana cu estetica si bineinteles frumosul, si grija noastra pentru fiecare pacient este ca el sa fie multumit de rezultatele tratamentelor primite, avem in clinica noastra mai multe metode de tratament pentru albirea dentara, acestea fiind in functie de cazul clinic si cerintele fiecarui pacient.

Mecanismul de albire este datorat abilitatii agentilor de albire (peroxidului de carbamida si perhidrolului) de a patrunde in toate componentele dintelui descompunand pigmentii dentari. Structura dintelui nu este afectata, pur si simplu, culoarea interna a dintilor devine mai deschisa.

Punem la dispozitia dumneavoastra metode moderne, comode realizate in cabinet precum albirea cu ajutorul laserului EPIC BIOLASE          ( aceasta fiind non invaziv iar sensibilitatea postoperatorie fiind minima) , albirea cu ajutorul lampii ZOOM de activare a substantei folosite si albirea in cabinet folosind substanta activa cu accelerator.. Cea de-a doua modalitatede albire este cea efectuata acasa, in gutiere personalizate sub indrumarea unui medic, gelul avand o concentratie mai mica si de aceea necesitand timp mai lung de actiune (4-8 ore, in functie de concentratie) pe durata mai multor zile.

Sunt cazuri rare, pacienti cu o substanta dentara atat de puternic pigmentata (coloratii tetraciclinice, dentina inchisa la culoare) incat albirea dentara nu va aduce modificari semnificative .

Sensibilitatea aparuta in urma albirii era singurul dezavantaj, insa aceasta problema este astazi rezolvata prin tratamente de desensibilizare efectuate imediat dupa tratamentul de albire prin aplicarea locala a unui agent desensibilizant in cabinet sau folosind metoda de desensibilizare cu ajutorului laserului EPIC BIOLASE , cat si datorita faptului ca aceste substante pentru albire contin agenti desensibilizatori (nitrate de potasiu si fluor) pentru un confort suplimentar.

Efectele procedurii de albire dentara profesionala sunt durabile, mentinerea acesteia fiind influentata de obiceiurile de viata pe care le are fiecare in parte pe termen lung (fumatul, alimente colorate) cat si de rigurozitatea igienei dentare zilnice.

Albirea interna se practica doar in cabinetul stomatologic, in cazul dintilor mai inchisi la culoare  pentru a ii aduce la culoarea celorlalti dinti. Tehnica este foarte simpla iar efectele sunt surprinzatoare si fara contraindicatii.

Ce trebuie sa stim inainte de a incepe un tratament de albire?

• Inainte de a incepe un tratament de albire a dintilor este necesar un consult stomatologic pentru a evalua situatia dentara , daca este necesar un tratament de albire sau de alta natura ( obturatii inestetice, eroziuni dentare, tratament ortodontic etc).
• Este recomandat de asemenea ca celelalte afectiuni dentare sa fie rezolvate inainte de inceperea tratamentului de albire pentru ca solutia folosita sa nu ajunga in interiorul dintilor astfel incat sa afecteze pulpa dentara..
• Curatarea dintilor (detartrajul dentar) este obligatoriu sa se efectueze inaintea tratamentului de albire

© 2021 KronDent - DENT ESTET | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate

Descoperă
Campaniile Active