Ce cauzează retragerea gingiilor?

Retragerea gingiilor

Retracţia gingiilor poate fi cauzată de diverşi factori, inclusiv înaintarea în vârstă, periajul prea dur sau igiena orală deficitară.

Aceasta din urmă poate duce la gingivită, când gingiile devin inflamate din cauza prezenţei plăcii bacteriene; dacă este lăsată netratată, aceasta poate duce într-un final la retracţie gingivală.În cazul în care cauza nu este identificată şi problema persistă, retracţia gingivală poate duce la probleme mai serioase ale sănătăţii cavităţii orale.

Gingia poate începe să se desprindă de dinte, creând pungi în jurul lui, unde se poate acumula şi mai multă placă bacteriană. În timp, aceste pungi se pot adânci, gingiile pot continua să se retragă şi dinţii se pot mişca.Cum să opreşti retracţia gingivală

Este un fapt clar: odată ce gingiile încep să se retragă, ele nu mai cresc la loc. Acest lucru înseamnă că este vital să observi şi să tratezi problema cât mai devreme, înainte ca aceasta să evolueze în sens negativ.

De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă bănuieşti că suferi de retracţie gingivală este să vorbeşti cu dentistul tău. Acesta va putea să identifice cauza şi te va putea sfătui în privinţa celor mai bune tratamente pentru gingiile tale retrase.

Discutând cu medicul dentist despre rutina ta zilnică de îngrijire orală poţi ajuta în primul rând la oprirea retracţiei gingivale, sau, dacă suferi deja de această problemă, poţi preveni agravarea ei.

© 2021 KronDent - DENT ESTET | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate

Descoperă
Campaniile Active