Tratamente dentare

Estetica dentara

Un zambet frumos este astazi o necesitate, nicidecum un lux de aceea ne dorim sa obtinem o armonie naturala a dintilor in coordonanta cu zambetul. Acest lucru se dobandeste prin imbinarea foarte fina intre cele trei elemente ale esteticii dentare: forma, textura si culoare.

Estetica a devenit un MUST al prezentului. Unii avem un zambet frumos nativ, altii l-am pierdut pe parcurs. Insa indiferent de caz il putem reface sau il putem imbunatati, avem toate resursele necesare.
Pacientii opteaza pentru interventii asupra dintilor frontali, vizibili pentru a acoperi diverse defecte (spatii intre dinti, modificari de culoare sau forma.)

Pentru a crea un zambet armonios sunt multi factori de luat in considerare precum culoarea si forma dintilor, forma fetei, simetria zambetului, linia de mijloc a fetei si multe altele.

Pentru a realiza tratamentul , acesta trebuie planificat in detaliu. Vom incepe cu un design ( SMILE DESIGN) si apoi dupa validare, acesta devine PROIECTUL, adica planul de tratament in sine.

Tratamentul minim invaziv presupune pastrarea prepararii dintilor in stratul de smalt (stratul exterior al dintelui esential pentru un rezultat predictibil si de durata) – lucru pe care toti ni-l dorim acolo unde este posibil, adica o preparare minim invaziva : sa indepartam mai putin de 1mm din smaltul dentar, doar atat cat avem nevoie pentru a asigura rezistenta la minima grosime a fatetelor dentare.

Tehnologia de magnificare (lupe, microscoape) permite preparatii exacte, precise si cu certitudine minim necesare , adica mai putin de 1mm , iar pentru a efectua un tratament minim invaziv uneori dintii pot beneficia ortodontic pentru aliniere: tratament ortodontic preprotetic.

Cu ajutorul tehnologiei digitale tratamentul este personalizat, se pot creea  fatete simulate  si/ sau simulari ale tratamentului astfel incat pacientul sa poata previziona rezultatul final si sa-l „probeze‘‘.

Ne putem asigura inainte sa incepem ca vom creea un aspect natural al zambetului perfect incadrat in armonia trasaturilor fetei.
Pentru realizarea fatetelor folosim blocuri de ceramica pura cu translucenta graduala. Aceasta ceramica are un grad similar de rezistenta cu cel al dintilor  naturali si este extrem de estetica. Pentru a le obtine ne ajutam de tehnologia de slefuire asistata de computer CAD-CAM  si de amprente optice, extrem de  precise si confortabile pentru pacient.

Obturatiile frontale sunt necesare pentru tratarea cariilor dintilor frontali, dar si atunci cand pacientii isi doresc mici schimbari estetice cat mai conservatoare la nivelul dintilor frontali cu rezultate imediate. In aceasta ramura noi gasim solutii speciale, lasand creativitatea si imaginatia sa descopere mici trucuri cu ajutorul carora zambetul si estetica sunt modificate dand o forma, o culoare si textura mai placuta dintilor , in cele din urma cu rezultate uimitoare.

Evolutia materialelor ce prezinta acelasi indice de refractie cu smaltul natural, fapt ce permite obtinerea unei limite invizibile intre restaurare si dinte; varietatea foarte larga de nuante fotomimetice , tehnicile de stratificare cunoscute, fluorescenta si opalescenta materialelor asemanatoare dintilor naturali, pigmentii compozitelor dentare, sunt elemnentele cu ajutorul carora realizam obturatiile frontale estetice, invizibile.

© 2021 KronDent - DENT ESTET | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate

Descoperă
Campaniile Active