Tratamente dentare

Patologia articulatiei temporomandibulare

Folosim ca si metode de diagnostic atat investigatiile clasice: radiografii ( OPG si TeleRX de profil) si modele de studiu cat si inregistrarea pozitiei corecte a madibulei in cavitatea articulara temporo mandibulara( RC) cu ajutorul arcului facial si a articulatorului. De asemenea, pentru afectiunile articulatiei temporomandibulare recomandam si interpretam CT/RMN articular. Analiza ocluzala in dinamica cu senzori intrabucali T-Scan este pentru noi un protocol de rutina. 

Stabilirea unei ocluzii corecte este o prioritate pentru tratament deoarece este essential ca tot ceea ce “ construim” in cavitatea bucala a unui pacient sa fie pe baze solide, iar rezultatul sa fie unul functional, correct si durabil.

Ocluzologie

Ocluzologia este stiinta care se ocupa cu analizarea relatiei dintre dintii superiori si cei inferiori atunci cand se ating.
De cele mai multe ori pacientii ajung la stomatolog din cauza durerii si nu doar dentare. La un prim consult de specialitate se observa felul in care muscam si cum intra dintii in contact atunci cand mestecam si chiar cand inghitim. Cand contactele dentare nu sunt armonioase pot aparea diverse probleme precum: uzura excesiva, durerea dentara, retractia gingivala inclusiv dureri de cap, de ochi sau la nivelul gatului. Aceste probleme pot fi remediate sau imbunatatite numai dupa o analiza minutioasa si un diagnostic corect. Insa, trecute neobservat pot determina in timp dezechilibre din ce in ce mai  mari.

T-Scan este singurul element obiectiv de analiza digitala recunoscut clinic si validat de catre studii si este important deoarece determina atat momenul cat si forta de muscare pe fiecare dinte in parte , permitand medicului sa actioneze precis si specific fiecarui pacient. Este extrem de util in cazul pacientilor cu bruxism (inclestare a dintilor), disfunctii articulare (zgomote sau dureri la niveul articulatiei temporo-mandibulare), restaurarilor pe implant sau la  finalizarea tratamentului cu aparat dentar.

© 2021 KronDent - DENT ESTET | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate

Descoperă
Campaniile Active