Tratamente dentare

Tratamente copii

La prima vedere, dintii de lapte pot parea lipsiti de importanta, avand in vedere ca vor cadea si vor face loc dentitiei permanente. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa fie sanatosi: integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul.

Dintii de lapte au un rol important in ghidarea si aparitia corecta pe arcadele dentare a dintilor permanenti, influenteaza dezvoltarea vorbirii, a oaselor maxilare  si permit o masticatie si hranire adecvata a copilului.
Din cauza obiceiurilor alimentare nesanatoase, unei igiene necorespunzatoare sau absente, acesti dinti ajung sa fie afectati de leziuni specifice.

Forma cea mai frecventa de afectare a dintilor temporari este caria dentara. Aceasta prezinta forme clinice diferite si tratamente specifice fiecareia din dentitii (de lapte si definitiva).

In primul rand deoarece complicatiile ce rezulta din afectarea si netratarea dintilor temporari sunt multiple si pot ajunge chiar pana la afectarea mugurelui dintelui permanent!  Cu cat prezentarea la medicul stomatolog este mai timpurie, cu atat tratamentul poate fi realizat cu mai multa usurinta si fara complicatii.

Pentru mentinerea integritatii dintilor temporari sunt necesare controale periodice, prima vizita la cabinetul stomatologic fiind recomandata odata cu aparitia primului dinte. Cu aceasta ocazie se pot depista la timp unele anomalii ale aparatului dento-maxilar si, totodata, se pot da sfaturi privind modul de realizare al igienei orale.