Tratamente dentare

Tratamente dentare laser

LASER-ul -Light Amplification by Simulated Emission of Radiation(”Amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiatie ”) este un dispozitiv optic care genereaza un fascicul de lumina coerenta colimata, de putere suficient de mare incat sa produca taiere/ vaporizare cu precizie mare la nivelul gingiei, osului, smaltului dentar, dentinei. 

De asemenea laserul poate produce coagulare, albire, curatirea peretilor interni ai radacinii si biostimulare in functie de parametrii care sunt utilizati si modul in care energia laserului este livrata spre tesuturi. Aceste caracteristici corespund Laserului Waterlase, un laser care foloseste apa ca vehicul al energiei sale .

Alti laseri  care folosesc alte lungimi de unda ( laserele dioda) interactioneaza cu tesuturile diferit. Cu ajutorul lor sunt indepartate eficient bacteriile de la nivelul pungilor parodontale sau canalului radicular. De asemenea sunt utilizate cu succes in tratamentul herpesului labial si al hemangioamelor orale.

Unele dintre manoperele care sunt efectuate cu rezultate foarte bune cu laser pot fi efectuate si cu alte metode terapeutice   (o carie se poate prepara si cu freza nu doar cu laserul), insa in alte afectiuni laserul este singura modalitate terapeutica eficienta.

Avantaje

 • fara durere
 • fara vibratii
 • fara contaminare bacteriana incrucisata
 • fara zgomot
 • eficienta
 • delicatete
 • precizie
 • vindecare accelerata

Laserul dioda este un dispozitiv terapeutic foarte eficient pentru afectiunile localizate la nivelul gingiei si mucoasei bucale. 

Astfel:

 • in cazul aftelor si a herpesului cu cateva aplicatii simple nedureroase si non-contact virusul este neutralizat, vindecarea este mult mai rapida, dispare durerea si disconfortul local. Leziunea herpetica uneori nu mai apare niciodata dupa acest tratament sau cel putin creste semnificativ distanta pana la aparitia unui nou episod de eruptie herpetica si/sau intinderea leziunii/afectiunii virale este cu mult mai mica. 

 • gingivectomia se efectueaza fara durere atat per- cat si postoperator si fara sangerare, obtinand astfel un camp de lucru uscat si eficientizand actul terapeutic;

 • reduce edemul si durerea postoperatorie dupa orice fel de interventii chirurgicale prin cateva aplicatii extraorale simple efectuate cu o piesa speciala – de biomodulare/biostimulare;

 • Tratametul laser in endodontie (tratamentul de canal) este unul adjuvant al terapiei clasice de curatare si preparare rotativa a canalelor radiculare. Fasciculul laser penetreaza tubii dentinari si omoara bacteriile de la acest nivel (datorita efectului bactericid) impiedicand aparitia infectiilor periapicale sau ajutand la vindecarea acestora in cazul in care ele deja exista, astfel ca in foarte putine cazuri mai e nevoie de interventii chirurgicale.

 • reduce considerabil hipersensibilitatea dentara prin utilizara laserului cu parametri potriviti, non-contact 

Laserul WATERLASE IPLUS Er,Cr: YSGG

Este un laser extrem de versatil cu ajutorul caruia facem lucruri cu adevarat speciale.

Chirurgia laser : trauma operatorie este mult mi mica pentru tesuturi,vindecarea este mult mai rapida, fara edem si fara durere postoperatorie. Laserul are un efect bactericid puternic .Infectiile localizate la nivelul osului si tesuturilor moi fiind rezolvate rapid si eficient.

Este metoda de electie pentru pacientii care sufera de anxietate.

Cu ajutorul acestui laser putem prepara cavitati, curata cariile dentare fara vibratii, fara durere, fara sa se incalzeasca dentina, iar peretele de dentina si smalt ramas este perfect curat si si decontaminat. Practic cavitatea preparata pentru obturatie ramane perfect sterila reducand la minim riscul de recidiva de carie.

Poate fi folosit si pentru curatirea canalelor radiculare aducand imbunatatiri semnificative rezultatului final.

Este un instrument indispensabil in parodotologie. Tratamentele parodontale cu laseri sunt mult superioare ca rezultate celor efectuate cu metode traditionale.

Este extrem de util in rezolvarea afectiunilor mucoaselor : hiperplazii, papiloame, herpes labial si bucal, hemangioame.

© 2021 KronDent - DENT ESTET | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate

Descoperă
Campaniile Active